Geef oud goud een nieuw levenNaar een hedendaagse creatie

Iedereen heeft nog wel iets in de kast liggen dat niet gedragen wordt. Goud, diamanten en kleurstenen kunnen opnieuw gebruikt worden voor een hedendaagse creatie. 


Hoe werkt het

Na een analyse van de juwelen en stenen, wordt er een ontwerp gemaakt in samenspraak met de klant. Hetzij een computertekening in 3D, hetzij een handmatige schets.

Daarna gaan we aan de slag

stenen worden uit de juwelen gehaald, onderdelen zoals slotjes, metalen veertjes worden verwijderd, goud wordt gezuiverd tot 24 kt en daarna opnieuw gelegeerd naar 18 kt, kleur naar keuze. Waarom dit proces ? Aan elk juweel werd er in het verleden gesoldeerd. Je kan bvb oude kettingen niet “gewoon” smelten en met dit goud iets nieuws maken. Het goud gaat barsten vertonen en moet daarom eerst gerecycleerd worden. 

Indien juwelen met sier – of edelstenen intensief gedragen zijn, kunnen facetten afgesleten zijn, stukje afgebroken… ook bij deze is er een mogelijkheid om de stenen te polijsten dmv ze met een zachte touch te laten herslijpen. Een kleine ingreep kan leiden tot een schitterend resultaat.
 

Naar een hedendaagse creatie


Facebook
Instagram
Erkende Ambacht